Og hvorfor skræller vi egentlig vores gulerødder? Skift grøntskrælleren ud med en “grøntsagsbørste” – man fjerner meget smag og næring væk når vi skræller vores rodfrugter som gulerødder, søde kartofler, persillerødder, jordskokker osv. Og i praksis opstår der unødvendig spild, da op til en fjerdedel af grøntsagen ryger direkte i skraldespanden.
Men hvad med alle pesticidresterne i skallen? Informationscentret for miljø og sundhed (IMS) mener, det er sundere at skylde konventionelt dyrkede grøntsager grundigt, end at skrælle dem, da de fleste gode næringstoffer sidder i skrællen. Og køber du økologisk, slipper du for giftstofferne.
En grøntsagsskrub behøver ikke koste mere end 10-15 kr, så får du også mere grønt for pengene.
Læs om gift i mad her: http://www.forbrugerkemi.dk/test-og-rad/mad/pesticidrester
Forbrugerbevægelsen Stop spild af mad: http://www.stopspildafmad.dk/
22. oktober 2011 at 14:49
Tak for rådet 🙂