Hvornår begyndte vi at skrælle smagen væk?

Foto: Nina Hanslien

Gulerødder er ikke alltid gule...

Og hvorfor skræller vi egentlig vores gulerødder? Skift grøntskrælleren ud med en “grøntsagsbørste” – man fjerner meget smag og næring væk når vi skræller vores rodfrugter som gulerødder, søde kartofler, persillerødder, jordskokker osv. Og i praksis opstår der unødvendig spild, da op til en fjerdedel af grøntsagen ryger direkte i skraldespanden.

Men hvad med alle pesticidresterne i skallen? Informationscentret for miljø og sundhed (IMS) mener, det er sundere at skylde konventionelt dyrkede grøntsager grundigt, end at skrælle dem, da de fleste gode næringstoffer sidder i skrællen. Og køber du økologisk, slipper du for giftstofferne.

En grøntsagsskrub behøver ikke koste mere end 10-15 kr, så får du også mere grønt for pengene.

Læs om gift i mad her:  http://www.forbrugerkemi.dk/test-og-rad/mad/pesticidrester

Forbrugerbevægelsen Stop spild af mad: http://www.stopspildafmad.dk/

Hvad skal du bruge gulerødder til?

About Nina

Jeg skriver fuldstændig uperfekt om snarveje og vildfarelser til det gode liv. Uddannet cand.alt. i læring og forandringsprocesser og proffessionsbachelor i ernæring, sundhed og ekspert på mindre og mindre. Vis alle indlæg af Nina

1 responses to “Hvornår begyndte vi at skrælle smagen væk?

Skriv en kommentar