Skriv mens du ryger

Krav og bekymringer kan være lige så skadelige for kroppen som rygning. Og desto mere du prøver at undgå problematiske oplevelser, jo mere smertefuldt og skadeligt bliver det. Men, at gå ind i situationen og bearbejde smerten – gør det lettere at give slip både på de negative følelser og de skadelige virkninger.

Nu er det også videnskabeligt bevist, at du kan skrive dig fra stress og sygdomme, hjerteproblemer, barnløshed, depression, søvnløshed mv. Metoden hedder ”expressive writing”, og handler om at bearbejde dine tanker og følelser, gennem at udtrykke dine følelser, tanker og handlinger på skrift. Og det er bevist at en session på 20 minutters skrivning giver mindre stress og færre helbredsmæssige skader.

Du kan mindske stress og negative følelser, ved at skabe fortællinger om stressfyldte og traumatiske hændelser i dit liv. At skrive om belastende situationer, åbner for muligheden for at strukturere hændelsen, så det bliver lettere at finde en sammenhæng og mening i problemerne.

Du kan have gavn af ”expressive writing”,  hvis du synes at du ikke har nogen at snakke med. Men hvis du har det svært med, at registrere og udtrykke følelser i det hele taget, anbefales det at du får hjælp.

Lyder det som noget velkendt? “Expressive writing” er et fancy, videnskabligt ord for dagbog – men ja, i videnskabens verden opererer man med at finde frem til mest muligt veldefinerede og entydige begreber. Og nu som det er videnskabligt bevist, at det er sundt at skrive dagbog – så kunne man med fordel skrive dagbog, mens man tager sig en smøg eller overspringshandler på sofaen. Eller hvad?

Læs mere om hvordan du gør og hvorfor “expressive writing” kan gavne dig (engelsk).

 

Reklamer

About Nina

Jeg skriver fuldstændig uperfekt om snarveje og vildfarelser til det gode liv. Uddannet cand.alt. i læring og forandringsprocesser og proffessionsbachelor i ernæring, sundhed og ekspert på mindre og mindre. Vis alle indlæg af Nina

4 responses to “Skriv mens du ryger

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: