Hvornår begyndte vi at skrælle smagen væk?

Foto: Nina Hanslien

Gulerødder er ikke alltid gule...

Og hvorfor skræller vi egentlig vores gulerødder? Skift grøntskrælleren ud med en “grøntsagsbørste” – man fjerner meget smag og næring væk når vi skræller vores rodfrugter som gulerødder, søde kartofler, persillerødder, jordskokker osv. Og i praksis opstår der unødvendig spild, da op til en fjerdedel af grøntsagen ryger direkte i skraldespanden.

Men hvad med alle pesticidresterne i skallen? Informationscentret for miljø og sundhed (IMS) mener, det er sundere at skylde konventionelt dyrkede grøntsager grundigt, end at skrælle dem, da de fleste gode næringstoffer sidder i skrællen. Og køber du økologisk, slipper du for giftstofferne.

En grøntsagsskrub behøver ikke koste mere end 10-15 kr, så får du også mere grønt for pengene.

Læs om gift i mad her:  http://www.forbrugerkemi.dk/test-og-rad/mad/pesticidrester

Forbrugerbevægelsen Stop spild af mad: http://www.stopspildafmad.dk/

Hvad skal du bruge gulerødder til?

About Nina

Jeg skriver fuldstændig uperfekt om snarveje og vildfarelser til det gode liv. Uddannet cand.alt. i læring og forandringsprocesser og proffessionsbachelor i ernæring, sundhed og ekspert på mindre og mindre. Vis alle indlæg af Nina

One response to “Hvornår begyndte vi at skrælle smagen væk?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: