Solskinskage… Rrrrraaaw!

Foto: Nina Hanslien

Den ser lækker ud, ikke? Men hvordan smager den?!...

…surprise surprise!: en GULERODskage! Og den er rå!

Jeg har haft den store fornøjelse at smage raw chokoladekager (smager himmelsk!), men jeg har aldrig selv “bagt” rå kager. Og i gulerodens tjeneste, hvad er vel mere passende end at lægge ud med en gulerodskage, og af den rå slags?!

Faldt over en opskrift – og væbnet med en foodprocessor, en pose gulerødder, nogle nødde-rester fra nødde-mælk og dadler m.v. var jeg klar til det store eksperiment.

Den endte med at se meget appetitlig ud, med en blød, lækker cashewcreme, med revet appelsinskal drysset over. Men smagningen var dog ikke helt optimal…: Man føler sig simpelthen snydt!

Kagen smager egentlig fint, men altså, … Det føles som om man spiser en ”rå”, ubagt kagedej, for konsistensen er rigtig blød, nærmest mousse-agtig. Jeg forsøgte at komme den i fryseren, for at gøre den mere fast, men så smagte den bare frossen.

–          Det smager som sammenpresset råkost! var en af ”testpersonernes” kommentarer, som ellers mente den var spiselig.

Men efter den første bid kunne min 6-årige ikke klare en bid mere, ikke engang en mikro lille bid:

–          “Vræææl, jeg kan ikke lide det”.

Måske skal man bare nyde den med lukkede øjne  – og forsøge at lægge alle forventninger om og sammenligninger med bagt gulerodskage bag sig… Her er opskriften, hvis du stadigt har mod på det:

Rå gulerodskage

8 gulerødder (skæres i mindre stykker)
2 dl dadler (u/sten)
3 dl havregryn (males til mel i kaffekværn eller blender)
1 dl hasselnødder – (males til mel i kaffekværn eller blender)
1 dl rosiner
1 tsk vanilje
1 tsk kanel
½ tsk stødt kardemomme

Creme:
4 spsk uopvarmet honning eller agavesyrup
3-4 spsk appelsinsaft
2 ½ dl cashewnødder

Reven appelsinskal til pynt (selsvsagt øko-appelsin)

Sådan gør du:

Kom i foodprocessoren (måske kan man køre det hele på en gang, afhængigt af hvilken maskine man har):

  1. Gulerødderne – disse blendes godt
  2. så dadler, ”mel” og krydderier,  blend
  3. så rosiner, blend

Massen kommes i en springform dækket m/bagepapir – og stilles i køleskabet.

Creme: Hak cashewnødderne fint i foodprocessoren, tilset saft og honning, og blend til konsistensen er cremet.

Kom cremen ovenpå ”massen” – opbevares i køleskab, indtil servering.
Spises med øjnene lukket!

Opskriften er hentet fra “RAW FOOD – Intelligent, forførende og sund mad til alle” af Casupei og Kaupert. Kan ikke sige opskriften lever helt op til bogens titel. Måske er den sund, måske ligefrem intelligent (?), men vi blev desværre ikke forført denne gang, og den faldt heller ikke i alles smag…

About Nina

Jeg skriver fuldstændig uperfekt om snarveje og vildfarelser til det gode liv. Uddannet cand.alt. i læring og forandringsprocesser og proffessionsbachelor i ernæring, sundhed og ekspert på mindre og mindre. Vis alle indlæg af Nina

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: