Kunsten at åbne en kokosnød

Foto: Nina Hanslien

Screaming coconut!

Kokosnødder er fede

Er kokosnødder sunde eller ej? Jeg synes spørgsmålet er nærmest ligegyldigt. Min holdning er, at det meste uforarbejdet mad, er sundt. Spørgsmålet handler i større grad om hvilken mængde du indtager en fødevare i. Kokosnødder indeholder rigeligt med fedt – og fedt er en nødvendig bestanddel af dine celler, så det er absolut ikke sundt at være fedtforskrækket!

Det fede med fedt, er at det giver en mere autentisk mæthedsfølelse, hvilket derved bevirker til at man burde spise mindre, hvis man overholder kroppens signaler. Fabrikerede lightudgaver  hvor fedtet er skåret fra, forsøger at snyde kroppen, med det resultat at vi hurtigt bliver mere sulten, og ender med at spise mere. Det er paradoksalt, at desto flere lightprodukter der findes på markedet, desto federe bliver vi.

Frisk kokosnøddemælk laver du ved at blende kødet med vandet – og det smager 1000 x bedre end kokosmælk på dåse. Kokosnødder fås bl.a. hos grønthandlere og velassorterede supermarkeder.

Kokosnød, luk dig op!

Kokosnøddens emballage kræver sin mand, ofte ænder man med at smadre hele kokosnødden, og saft går til spilde. Jeg åbner den hårde nød sådan her:

Tag en god og solid køkkenkniv. Hold nødden i  den ene hånd og slå på kokosnøden med bagsiden af kniven på samme sted, mens du drejer nødden. Efter nogle slag vil nødden give sig og sprække lige der hvor du har slået (hav tålmodighed, nogle skaller er hårdere end andre).

Reklamer

About Nina

Jeg skriver fuldstændig uperfekt om snarveje og vildfarelser til det gode liv. Uddannet cand.alt. i læring og forandringsprocesser og proffessionsbachelor i ernæring, sundhed og ekspert på mindre og mindre. Vis alle indlæg af Nina

3 responses to “Kunsten at åbne en kokosnød

 • jakob

  Plejer at bore 2 huller med en boremaskine først. Herefter hældes saften ud af det end hul over I et glas. Resten af nøden knækkes ved at vikle den I et viskestykke og så den mod et hårdt underlag (f.eks. en sten eller et tykt spekbræt). Det er I øvrigt en herlig fysisk fornemmelse.
  Jakob

  • Nina Hanslien

   @ Jakob. Tak for din kommentar! Men jeg vil mene at boremaskinen er helt unødvendig, og der kommer desuden en del snavs i kokosvandet. I min research fandt jeg ud at en af de tre huller er så bløde at man, med lethed kan stikke hul i den med en spids genstand. Men måske er din metode lidt mere “tryg”, da man ikke skal fifle med en kniv.

 • Stine

  Tak for tippet. Har aldrig åbnet en kokosnød så nemt før :o)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: