Hvidkålssalat med karrycreme på fem minutter

5 minutters karrygul hvidkålssalat. Foto: Nina Hanslien

1/4 hvidkål (eller 1/2 hvis det er et meget lille hoved)
1 æble
1 lille håndfuld rosiner
evt. frisk mynte, strimlet

Karrycreme:
5o g cashewnødder
1 spsk karry
1 tsk citronsaft
1 spsk balsamico el. æblecidereddike
vand
salt og peber

Sådan!:

Salat: Hvidkål og æble snittes fint (tager under 1 min. når man har en foodprocessor, der står parat)

Karrycreme: cashewnødder, karry, citronsaft, eddike og 1 spsk vand  blendes (med en stavblender). Tilsæt lid vand undervejs til perfekt cremet konsistens. Smag til med salt og peber.

Bland rosiner og kremen i salaten. Tilfør salaten en ekstra smagsdimension med frisk mynte.

PS.Hvis du synes rå, snittet hvidkål begynder at smage bittert, pga. opbevaring i køleskab efter at den er snittet i, kan du skylde bitterstofferne fra snitfladen væk under rindende vand.

Retten er lettere modificeret, efter en opskrift fra kogebogen “Raw food” af Jens Casupei og Vibeke Kaupert.

About Nina

Jeg skriver fuldstændig uperfekt om snarveje og vildfarelser til det gode liv. Uddannet cand.alt. i læring og forandringsprocesser og proffessionsbachelor i ernæring, sundhed og ekspert på mindre og mindre. Vis alle indlæg af Nina

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: