1/4 hvidkål (eller 1/2 hvis det er et meget lille hoved)
1 æble
1 lille håndfuld rosiner
evt. frisk mynte, strimlet
Karrycreme:
5o g cashewnødder
1 spsk karry
1 tsk citronsaft
1 spsk balsamico el. æblecidereddike
vand
salt og peber
Sådan!:
Salat: Hvidkål og æble snittes fint (tager under 1 min. når man har en foodprocessor, der står parat)
Karrycreme: cashewnødder, karry, citronsaft, eddike og 1 spsk vand blendes (med en stavblender). Tilsæt lid vand undervejs til perfekt cremet konsistens. Smag til med salt og peber.
Bland rosiner og kremen i salaten. Tilfør salaten en ekstra smagsdimension med frisk mynte.
PS.Hvis du synes rå, snittet hvidkål begynder at smage bittert, pga. opbevaring i køleskab efter at den er snittet i, kan du skylde bitterstofferne fra snitfladen væk under rindende vand.
Retten er lettere modificeret, efter en opskrift fra kogebogen “Raw food” af Jens Casupei og Vibeke Kaupert.
Skriv et svar